Team van experts aan jouw zijde

Er zijn allerlei redenen en oorzaken te bedenken waardoor iemand niet langer in staat is om zelf beslissingen te nemen, bijvoorbeeld op persoonlijk of financieel vlak. Dat kan bijvoorbeeld komen door een geestelijke stoornis, ouderdom of ziekte. In sommige gevallen kan een familielid of bekende dit dan tijdelijk overnemen, maar als dat niet wenselijk is, biedt professionele hulp uitkomst. In dat geval wordt iemand onder curatele gesteld. ABO Bewind kan dit vervolgens uitvoeren.

Wordt de curatele door ons uitgevoerd, dan weet je zeker dat de betrokkene beschermd wordt en dat alle betrokken partijen optimaal geïnformeerd en waar nodig betrokken worden.

Curatele informatie aanvragen

  informatie

  Onze werkwijze

  Bij curatele zijn we als het ware zowel mentor als bewindvoerder, we zijn nauw betrokken bij beide onderdelen. Er is in deze situatie veel overleg nodig rondom de betrokkene. Als het nodig is, zullen we familie of zorgverleners nadrukkelijk betrekken. We vinden het belangrijk om ons tussen alle betrokken partijen te laten zien als informatiepunt, zodat iedereen steeds op de hoogte is van de meest recente situatie.

  We spelen ook op het financiële vlak een belangrijke rol als curatele door ons uitgevoerd wordt. We beschermen de betrokkene dan bijvoorbeeld tegen onnodige uitgaven of derden die misbruik willen maken van een gevoelige situatie.

  Curator

  Informatiepunt

  Handelingsonbekwaam

  gevolgen

  Meer weten?

  Neem contact met ons op als je meer wilt weten over curatele bij ABO Bewind. Je kunt natuurlijk ook eerst meer over ons lezen. We stellen onszelf en ons bedrijf graag aan je voor, zodat je alvast een idee krijgt van wie we zijn.

  Reviews van onze klanten

  Luister niet alleen naar ons, maar lees ook de mening van onze klanten.

  Charon en Hendrik
  Na een vervelende ervaring bij een ander bewindvoerder, kwamen wij bij Abo bewind onder bewindvoering. We waren eerst wat huiverig over hoe dit zou gaan verlopen, maar er ging een wereld voor ons open. Er werd voor het eerst geluisterd naar ons! Gemaakte afspraken worden nageleefd, door zowel door Abo bewind als door ons. Maar ook het contact met hun verloopt soepel, snel en prettig. Als we ergens tegenaan lopen denken zij met ons mee en niks is teveel. Vaak verrassen ze ons en onze kinderen met wat extra’s qua kleding of leuke spulletjes voor in de vakantie. Je hebt bij hun echt het gevoel dat je serieus genomen wordt en zij samen met jou alles in goede banen willen laten lopen. Wij zijn ontzettend blij dat wij deze stap hebben genomen en naar Abo bewind zijn overgestapt. Wij hebben nu het gevoel dat wij echt geholpen worden en dat wij uit de financiële problemen zullen komen dankzij hun!!
  Ilse
  Ik ben een vrouw van 52 en ben 17j aar verslaafd geweest en ben ben bijna 9 jaar clean.
  Ik heb onder andere diabetes en geestelijke klachten. Hierdoor kreeg ik schulden en werd ik dakloos. Uiteindelijk ging ik op een boerderij wonen en werken. Toen ik daar zat ging het veel beter omdat ik goeie hulp kreeg. Dankzij Abo bewindvoering kwam alles weer op de rails. Vooral Saskia zij is ook mijn mentor.ik kan heel goed met haar opschieten en ze staat altijd voor me klaar. Ik kan het heel goed vinden met het hele team zoals Cindy en Henriette. Saskia komt regelmatig bij me langs en dan praten we bij. Als ik kleding nodig heb of als ik andere kosten heb kan ik altijd bij haar terecht.Dankzij hun kan ik nu zelfs 1x per jaar op vakantie. In ieder geval ben ik blij dat Abo bewind bestaat. Ik wil Saskia daarvoor bedanken.
  Liefs Ilse