Jouw rots in de branding

Bij ABO Bewind werken we elke dag hard om mensen te helpen die soms in hele benarde situaties zitten. Het is onze missie om deze mensen op een vertrouwelijke en persoonlijke manier te helpen. Dat is vaak op financieel vlak, maar kan ook op persoonlijk vlak zijn.

We zijn altijd nauw bij onze klanten betrokken, omdat we ervaren dat we ze hierdoor beter kunnen helpen en begeleiden. Goed vertrouwen over en weer speelt hierbij ook een ontzettend grote rol, dus we zullen er alles aan doen om dat vertrouwen te verdienen.

Financiële of persoonlijke zorgen zijn nooit prettig. Als er een strenge maatregel als bewind of mentorschap aan te pas komt, is dat ook niet eenvoudig. Bij ABO Bewind zorgen we ervoor dat iedereen nog steeds optimaal van het leven kan genieten. Wederzijds respect, eerlijkheid en openheid zorgen ervoor dat we samen het verste komen.

Saskia

Bewindvoerder, mentor en curator

“In 2012 heb ik ABO Bewind opgericht, samen met een collega. In 2017 ben ik hierin alleen verder gegaan. Het is heerlijk om in dit werk mensen echt te kunnen helpen. Nog leuker is het als het steeds beter met ze gaat en problemen opgelost worden. Ik geniet bijna iedere dag van het werk en het contact met onze klanten. Ik hoop dit werk nog een tijdje te doen en me daarna volledig te storten op mijn vele hobby’s.”
Henriëtte

Bewindvoerder

“Mensen helpen is het mooiste van mijn vak. Op dit moment ben ik bewindvoerder, maar ik ben druk bezig om opgeleid te worden tot zelfstandig mentor. Zo kan ik mensen optimaal ondersteunen. Met name het helpen met geldzaken en het oplossen van eventuele problemen vind ik waardevol. Ook heb je veel en goed contact met mensen, waardoor je een mooie vertrouwensrelatie met elkaar opbouwt.”
Cindy

Bewindvoerder

“Het belangrijkste vind ik om mensen te helpen. Ik haal er dan ook veel voldoening uit als iemand tevreden is en vertrouwen heeft in wat we doen. Dat zie ik ook elke dag op kantoor: vrouwen met passie voor en plezier in wat ze doen. Mijn hond Bram is er ook vaak als kantoorhond en dat draagt natuurlijk ook bij aan een goede sfeer. Hoe moeilijk het soms ook is, vind ik het belangrijkste van ons werk dat we mensen helpen overeind te blijven, en een deel van hun zorgen wegnemen. Zodat ze zo goed mogelijk van het leven kunnen genieten!”
Gabriëlla

Administratief medewerker

“Mijn naam is Gabriëlla. Ik ben 32 jaar en woon in het mooie Drenthe met mijn man en kinderen. Op dit moment doe ik de opleiding om zelfstandig bewindvoerder te worden. Ik vind het een leuke uitdaging om te leren mensen financieel stabiel te krijgen. Tot voor kort ging ik elke dag 17 km heen en 17 km terug op de fiets naar kantoor, maar gelukkig heb ik nu mijn rijbewijs en kom ik ook wel eens met de auto.”

Bij ABO denken wij aan jou

Aanvraag bewind

Bewind wordt aangevraagd bij de rechtbank. Deze beslist of bewind nodig is. Wij verzorgen na goedkeuring van de rechter uw financiële administratie.

Vertrouwelijke samenwerking

Er komen 2 rekeningen, een leefgeld rekening waar uw leefgeld op gestort word en een een beheer rekening, waar uw vaste lasten worden betaald

Schuldhulp traject

Mocht er sprake zijn van schulden, dan gaan wij zo snel mogelijk bezig met het aanmelden voor schuldhulp.